Najave

U očekivanju svetog Nikole

Gradska knjižnica nastoji sačuvati tradiciju te i ove godine slavi blagdan svetog Nikole.
Sveti Nikola bio je biskup u 3. st. poznat po potajnom darivanju onih koji su bili u potrebi. Danas se najviše slavi i prepoznaje kao zaštitnik djece. O njegovom životu postoje brojne predaje od kojih svaka ima i određenu odgojnu vrijednost jer potiče djecu biti dobrima i nesebičnima baš kao što je to bio i sveti Nikola.
Blagdan je to za koji se djeca najviše pripremaju, čisteći svoje čizmice i stavljajući ih u prozor, kako bi ih sveti Nikola u noći, dok spavaju, mogao napuniti različitim darovima.
Malu pričaonicu s radionicom „U očekivanju svetog Nikole“ osmislila je i vodi Iva Šokčević i zamišljena je kao priprema djece za dolazak svetog Nikole.
Pričaonica započinje čitanjem priče „Jupi, došao je Sveti Nikola“, Sanje Pilić i Katarine Halužan u kojoj mali Perica živi s mamom i s nestrpljenjem očekuje dolazak svetoga Nikole. Je li dobar ili zločest dječak - pitanje je koje mu sve češće postavljaju odrasli. Hoće li ga ove godine posjetiti sveti Nikola ili Krampus? Živopisno ilustrirana slikovnica o napetom i radosnom iščekivanju u srcu svakog djeteta, namijenjena je malenima od pet do sedam godina.
U kreativnom dijelu radionice, djeca će pisati i crtati koje darove žele od svetog Nikole i ta pisma će ubacivati u posebno pripremljen, ukrašen i označen sandučić „ Pošta za svetog Nikolu“.
 
 
U očekivanju svetog NIkole
Nalazite se ovdje: Knjižnica Najave U očekivanju svetog Nikole